Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cukor mókus

2009.11.17

A cukormókus egészségére!
Hogyan tartsunk egészségesen cukormókust? Mit adjunk neki enni és hova vigyük, ha beteg? Cikkünk választ ad ezekre a kérdésekre.

Akinek extra különleges állata van - mint amilyen például a cukormókus (Petaurus norfolcensis) -, az ne várja, hogy igénytelen, halk és mindenevő legyen.

 

Cukormókus bébik
Cukormókus bébik

A trendi állatnak luxuskörülmények dukálnak. Zsíros Nikolett cukormókus-tenyésztő bemutatja a háziállat.hu olvasóinak, hogyan is kell egy ilyen jószágot egészségesen tartani úgy, hogy ne csak mi, a cukormókus is élvezze a dolgot.

 

Cukormókus kisokos

A cukormókus 1-2 évesen lesz ivarérett, a nász után 1-2 kicsi születik, melyek kb. 72 napot töltenek a mama erszényében. A kicsik fél évesen lesznek önállóak.Nem beteges típus,kalciumhiány azonban kialakulhat, amikor a picik a cukormókus-mama erszényében laknak. Ezt azonban könnyen ki lehet védeni, ha az állatpatikákban kapható, szoptatós kutyáknak kifejlesztettkalciumport adagolunk nekik kedvenc csemegéjükbe, a joghurtba. Szőrhullás, atkásodás és bolhásodás ellen is beválnak a patikákban kapható cseppentős irtó szerek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.